Numele cotidianului: Adevărul
Anul şi data apariţiei: 22/06/2011
Tematica: imigrantii români (Spania, Franta, Anglia, Germania)
Autorul articolului: Alina Pistol
Titlul articolului: Granada: O româncă a murit după ce a căzut în apele râului Guadalfeo
Acces online: https://www.adevarul.es/stiri/se-intampla-orasul-tau/granada-o-romanca-murit-ce-cazut-apele-raului-guadalfeo

Tânăra s-a dezechilibrat şi a căzut de pe o punte suspendată în apele râului, care au purtat-o un kilometru în aval. Deşi a fost recuperată semi-inconştientă din ape, fata a murit în urma contuziilor suferite.

Ceea ce promitea a fi o zi de plajă şi de distracţie alături de familie şi prieteni s-a sfârşit tragic pentru o tânără de 23 de ani, de naţionalitate română. Aceasta a murit înecată, ieri, după ce a căzut în râul Guadalfeo de pe o punte, în apropierea localităţii Velez de Benaudalla (Granada), scrie El Comercio.

Tânăra, aflată în compania rudelor şi prietenilor pe malul râului, s-a dezechilibrat şi a căzut de pe punte, fiind purtată de apele învolburate ale râului peste un kilometru în aval, purtând-o şi printr-un baraj. Când efectivele Gărzii Civile, alertate la numărul 061, şi pompierilor au ajuns la faţa locului şi au reuşit să o recupereze pe tânără din ape, aceasta era semi-inconştientă, iar medicii nu au reuşit să-i salveze viaţa. Ghinionul tinerei, care nu ştia să înoate, a fost că ieri dimineaţă barajul lacului de acumulare de pe râul Guadalfeo a fost deschis. Asta, coroborat cu faptul că apele râului sunt, în acea zonă, foarte învolburate, au făcut ca fata să sufere multiple leziuni, inclusiv la cap, care, în final, i-au fost fatale.

Fotografie: